Thursday, April 14, 2011
Yesiga tibs (meat cooked in spice) / Mausteinen liha
YESIGA TIBS (meat cooked in spice and berbere) የሥጋ ጥብስ
800 g naudanlihaa (beef)
3 rkl voita (butter)
3 sipulia (onions)
1 dl berberetä (berbere)
1/2 tl kardemummaa (cardamom)
1 dl punaviiniä (red wine)
valkosipulia, mustapippuria, suolaa (garlic, black pepper, salt)
1. Paista pilkotut sipulit pannulla.
2. Lisää voi ja berbere ja sekoita.
3. Lisää punaviini.
4. Lisää lihat, paista 5-10 minuuttia.
5. Lisää kardemumma, valkosipuli, mustapippuri ja suola.
Tarjoillaan esimerkiksi riisin kanssa.
Cook onions, add butter and berbere. Add wine. Stirr. Add beef, cook 5-10 minutes. Add the rest. Serve when the meat is done.
Labels:
Cooking,
Ethiopian food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Hei! Blogillasi on uusi hieno ilme! En ollut huomannutkaan. Kävin kuolaamassa näitä ruokia täällä. Sambussat kiinnostivat aivan erityisesti.
ReplyDeleteJa ne huopakukat, voi miten hienoja! Tykkään juuri tuollaisista yksinkertaisista, mutta tyylikkäistä jutuista. Niihinhän voisi laittaa vaikka yhden heijastinkankaisenkin kukan, niin turvaisivat kulkua syksyn pimeydessä :)
Itseasiassa ensi syksynä on tulossa askartelutalkoot jossa tehdään juurikin tuollaisia heijastinkukkia myyntiin Naisten pankin hyväksi.. :)
ReplyDelete