Friday, April 8, 2011
Home made berbere / Itse tehty berbere
http://www.saintdeals.com/Selam_Baltina_Ethiopian_Berbere_p/selam%20baltina%20berbere%201kg.htm
BERBERE በርበሬ
1 tl inkivääriä
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl korianteria
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää
1/2 tl kardemummaa
1 rkl suolaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl vettä
1/2 paprika
2 chilipalkoa
1 rkl öljyä
1. Sekoita tehosekoittimessa inkivääri, kumina, korianteri, mustapippuri, muskottipähkinä, kardemumma, suola, sipuli ja valkosipuli.
2. Lisää 2 rkl vettä. Sekoita.
3. Halkaise chilit. Paahda paprikaa ja chiliä kuivalla pannulla n. 1 min.
4. Sekoita paprika ja chili tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää mausteseos ja loput vedestä.
5. Sekoita kunnes tahna on tasaista. Kaada pannulle. Keitä n. 3 min. Anna jäähtyä. Lisää pinnalle ruokaöljyä.
Säilytys jääkaapissa max 3kk.
Intialainen mausteseos Garam Masala (löytyy lähes kaikista kaupoista) sisältää korianteria, kuminaa, inkivääriä, mustapippuria, kanelia, maustepippuria, kardemummaa, neilikkaa ja muskottipähkinää. Voit vaihtoehtoisesti käyttää tätä sekoitusta (n. 4 tl).
http://www.santamaria.fi/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=0&p=p1c&c=1&s=1&id=5374
Vielä paremmin itsetehtyyn berberehen sopii Santa Marian eteläafrikkalainen Durban Curry (ainakin citymarketeista löytyy). Se sisältää korianteria, chiliä, sarviapilaa, juustokuminaa, fenkolia, kurkumaa, cayennepippuria, tomaattia, kardemummaa, neilikkaa ja mustapippuria. Berberen tulee olla tulinen, joten käyttäisin kuitenkin lisäksi vielä tuoretta chiliä ja paprikaa ohjeen mukaan.
http://www.santamaria.fi/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=0&p=p1c&c=1&s=6&id=5829
Labels:
Cooking,
Ethiopian food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment