Wednesday, April 6, 2011

ETHIOPIAN FOOD / Etiopialaista ruokaa


SEGA WOT (LIHAPATA)  ስጋ ወጥ
4 annosta

500g naudan lihaa
2 pientä sipulia
70 g voita
2 tl inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl berberetä
2 tomaattia
1 pieni prk tomaattipyrettä
0,75 l vettä
1 tl suolaa
pippuria

1. Leikkaa liha pieniksi paloiksi.
2. Hienonna sipulit ja valkosipuli.
3. Kuullota sipulit voissa ruskeiksi (noin 15min).
4. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Sekoita noin 5-7- min. 
5. Murskaa tomaatteja tehosekoittimessa. Lisää tomaattipyrettä.
6. Lisää berbere sipulien joukkoon. Lisää myös tomaattisose. Keitä noin 30 minuuttia, kunnes seoksesta tulee paksua. Ohenna vedellä
7. Lisää liha ja suola. Sekoita hyvin.
8. Lisää loput vedestä. Anna kiehua hiljalleen 45 min.
9. Mausta pippurilla.



KIK ALLICHA (LINSSIPATA) ክክ አልጫ
5 annosta

2,5 dl punaisia linssejä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl inkivääriä
1 dl öljyä 
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
1 vihreä chili tai 1/2 paprikaa

1. Huuhdo linssit vedessä, anna valua.
2. Keitä sipulit pienessä määrässä vettä (noin 10 min).
3. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Keitä 5 min.
4. Sekoita joukkoon linssit, öljy ja suola.
5. Lisää loput vedestä. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 min. Hämmennä usein.
6. Mausta kurkumalla.
7. Lisää paloiteltu chili.
8. Tarjotaan lämpimänä tai kylmänä. 

(kuvan kik wot on pakastettu, ei homeinen) (frozen)

KIK WOT (MAUSTEINEN LINSSIPATA) ክክ ወጥ
4 sipulia
1,5 kuppia öljyä
3/4 kuppia berberetä
4 dl tomaattisosetta (tomaattia+tomaattipyrettä)
3 kuppia linssejä
suolaa

1. Huuhtele linssit. Keitä. 
2. Kuullota sipulit öljyssä ruskeiksi.
3. Lisää berbere. Hämmennä 5 min.
4. Lisää tomaattisose ja vähän vettä. Keitä noin 10 min.
5. Lisää linssit. Sekoita varovasti rikkomatta linssejä. Lisää tarvittaessa vettä.
6. Lisää suola.


INJERA   እንጀራ

Injera-ohje on vielä kokeilun alla.. Kuvan injerat on tehty Teff-jauhoihin. "Silmiäkin" on enemmän kuin edellisissä.. Ohjeen postaan kunhan ensin onnistun itse tekemään oikeanlaisia injeroja (saatte siis odotella jonkin aikaa)..



No comments:

Post a Comment