Saturday, April 23, 2011
Doro wot (chicken stew) / Mausteinen kanapata
DORO WOT (CHICKEN STEW) / ETIOPIALAINEN KANAPATA ዶሮ ወጥ
Doro wot on suosittu juhlaruoka ja perinteisesti se valmistetaan kukon lihasta (Etiopiassa ei teurasteta naaraseläimiä). Ruokalaji yleensä tarjoillaan injeran ja keitettyjen kananmunien kanssa.
450 g kanaa (chicken)
3 punasipulia (red onions)
3 rkl berberetä (berbere)
3 rkl voita (butter)
1 tl kaardemummaa (cardamom)
1/4 tl mustapippuria (black pepper)
1/4 tl kuminaa (bishop's weed)
1 tl inkivääriä (ginger)
suolaa (salt)
1 dl punaviiniä (red wine)
vettä (water)
kovaksi keitettyjä munia (hard boiled eggs)
1. Kuullota pilkotut sipulit pannulla.
2. Lisää voi.
3. Lisää berbere ja vähän vettä. Keitä noin 5 min.
4. Lisää viini ja mausteet.
5. Lisää kanapalat. Lisää vettä tarvittaessa. Anna hautua noin 30 min.
6. Lisää munat ja tarjoile kuumana esim. riisin tai injeran kanssa.
Cook onions. Add butter, berbere and water. Add wine and spices. Add chicken pieces and cook for 30 minutes. Add water. Add eggs and serve hot with rice or injera.
Labels:
Cooking,
Ethiopian food
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment