Monday, October 31, 2011

Suklaakonvehteja / Filled chocolates


NOUGAT-KONVEHDIT
n. 15 kpl 

Tarvikkeet:
silikoni-muotti
lämpömittari

200g maitosuklaata

Täyte:
1 Marabou Dubbel Nougat-patukka
50 g valkosuklaata
mantelirouhetta

Koristelu:
valkosuklaata

1. Temperoi maitosuklaa: sulata suklaa, kunnes sen lämpötila on 45 astetta. Kaada 2/3 suklaasta lasiselle leikkuulaudalle (kivinen pöytä olisi paras, mutta en sellaista omista). Levitä suklaata, kunnes se jäähtyy 27 asteiseksi. Kaada suklaa takaisin lopun suklaan joukkoon ja sekoita. Lämpötilan tulisi olla 31-32 astetta. Jos näin ei ole, temperoi uudelleen, kunnes lämpötilat täsmäävät. Itsellä meni kaksi temperointikertaa. (HUOM! Jos käytät muuta kuin maitosuklaata, temperointilämpötilat voivat vaihdella!)


2. Kaada silikonimuotti täyteen temperoitua suklaata. Valuta ylimääräinen suklaa pois. Kuoren tulisi olla mahdollisimman ohut. Puhdista muotin pinta suklaasta esim. nuolijalla tai raapalla. Anna kuoren jähmettyä. Ylijääneen temperoidun suklaan lämpötilan tulisi pysyä 31-32 asteessa, joten laita suklaa-astia esim. lämpimällä vedellä täytetyn astian päälle. Lämpötilaa tulee kuitenkin seurata, jotta se pysyy oikeassa asteessa.


3. Valmista täyte: sulata valkosuklaa ja nougat-patukka mikrossa. Lisää seokseen mantelirouhetta. Laita täyte pursotinpussiin ja pursota täyte muottiin. Muotti tulee täyttää muutamaa milliä vaille täyteen. Täytteen tulee jähmettyä ennen kuin pohja valetaan.4. Täytteen jähmetyttyä Valetaan pohja. Kaada temperoitua suklaata muotin päälle. Vedä ylimääräinen suklaa pois nuolijalla tai raapalla. Laita muotti jääkaappiin.
5. Ota muotti jääkaapista n.1h päästä ja kumoa se pöydälle. Sulata valkosuklaata ja laita se pursotin pussiin. Koristele konvehdit.


Säilytys huoneenlämmössä!

No comments:

Post a Comment