Sunday, April 8, 2012

Macarons



Macaron-leivokset 

110g munanvalkuaista
100g mantelijauhetta
200g tomusokeria
2 rkl sokeria


Täyte:
Limecurd-tahnaa


1. Siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri astiaan kulhoon.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa vaahto kiiltäväksi marengiksi.
3. Värjää valkuaisvaahto haluamallasi elintarvikevärillä.
4. Yhdistä mantelijauhe-tomusokeriseos valkuaisvaahtoon.
5. Sekoita tasaiseksi taikinaksi kumilastalla nostellen. 
6. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille pieniä ympyröitä (halkaisija noin 3cm).
7. Taputtele pellin pohjaa kevyesti kämmenellä, jotta ilmakuplat hajoaisivat.
8. Anna macaronien levätä pellillä noin 60 minuuttia.
9. Paista 150 asteessa 12-15 minuuttia.
10. Anna macaronien jäähtyä kunnolla pellillä ennen irroittamista. 
11. Levitä täyte macaron-kuoren pinnalle ja kokoa leivos painamalla kaksi kuorta yhteen. 
12. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

No comments:

Post a Comment