Tuesday, June 21, 2011

Tupaantuliaisten tarjoamisia


Sukulaisille pidettyjen tupaantuliaisten tarjoamisia..


OMENAPIIRAKKA

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

1. Sekoita sula rasva ja sokeri.
2. Lisää jauhot.
3. Ota sivuun kupillinen taikinaa.
4. Lisää taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita.
5. Kaada vuokaan. Ripottele omenalohkot taikinan päälle.
6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun jätetty taikina.
7. Paista 200 asteessa noin 30 min.


KESÄINEN MANSIKKA-SITRUUNAKAKKU

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl kermaa
1 dl sokeria
200 g sitruunatuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria
400 g tuoreita mansikoita

1. Valmista kääretorttupohja: vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot. Paista 225 asteessa noin 8 min.
2. Valmista täyte: Vaahdota kerma. Lisää siihen tuorejuusto ja sokeri. Pilko mansikat.
3. Halkaise kääretorttupohja puoliski. Kostuta toinen puoli esim. mehulla. 
4. Lisää täyte pohjan päälle. Lisää pilkottuja mansikoita täytteen päälle.
5. Aseta toinen kakkulevy pohjan päälle ja kostuta.
6. Vaahdota kuorrutteen kerma. 
7. Koristele kakku kermavaahdolla ja mansikoilla.


PIKKUVOHVELIT (12 kpl)

 2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 muna
1/2 tl vanilliinisokeria
1/2 lime
75 g margariinia


1. Raasta limen kuori. 
2. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. 
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota vohveliraudalle pieniä nokareita (max 3 kerrallaan).
4. Paista kullanruskeiksi.
5. Kun pikkuvohvelit ovat jäähtyneet, sulata suklaa ja kasta vohvelin kärkeä suklaassa. Anna jäähtyä.



PIZZARULLAT

25 g hiivaa
2dl vettä
1 dl öljyä
1/2 tl suolaa
n. 4 dl jauhoja

Täyte:
100 g kinkkua
1 dl tomaattipyreetä
1-2 dl juustoraastetta
1 tl oreganoa

1. Liuota hiiva veteen. Lisää loput ainekset.
2. Kauli ohueksi levyksi.
3. Levitä tomaattipyree levyn päälle. Ripottele päälle kinkku, juustoraaste ja oregano.
4. Kääri rullalle ja leikkaa 16 ohutta palaa.
5. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.


RAPARPERIMEHU


1 l raparperia paloina
1 l vettä
1 dl sokeria
1 sitruuna


1. Keitä hiljalleen kuorineen pilkottuja raparpereja kattilassa noin 30 min.
2. Siivilöi mehu ja kaada kattilaan. Lisää sokeri.
3. Lisää sitruunamehu ja anna jäähtyä.
Tarjoillaan esim. sitruunaviipaleiden ja jäiden kera.

2 comments: