Wednesday, February 8, 2012

Täytetty pullapitko / Filled bun





TÄYTETTY PULLAPITKO


(4 pitkoa)


Pullataikina:
0,5 l maitoa
2 pss kuivahiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
200 g margariinia
n. 1 kg jauhoja


Täyte:

Margariinia
Kanelia
Sokeria

Aprikoosia
Saksanpähkinöitä rouhittuna
Manteleita rouhittuna


1. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää maitoon hiiva. 
2. Sekoita maidon joukkoon munat, sokeri, suola, kardemumma ja margariini. 
3. Lisää jauhot taikinaan vähitellen.
4. Anna taikinan kohota 30 minuuttia.
5. Jaa taikina 4 osaan.
6. Kauli taikina levyksi. Levitä levyn päälle margariini, sokeri ja kaneli. Ripottele päälle aprikoosia paloina, saksanpähkinöitä ja manteleita.



7. Kääri taikina rullalle.


8. Leikkaa taikina pituussuunnassa kahtia.


9. Kieritä rullanpuolikkaita toistensa ympäri halkaisupinta ylöspäin.


10. Voitele pitko munalla.
11. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. 

2 comments:

  1. Oij miten herkun näköstä! :D Mä en osaa tehä pullaa! :S Tai siis en viitsi. Soitan aina äipälle kun tarttee pullaa! :D

    ReplyDelete
  2. En kyllä oo mikään hyvä pullan tekijä.. Puolet pitkoista poltin mustaksi :D tuo ohje kuitenki oli melko helppo ja vähällä vaivalla tuli näyttävä pitko :) ens kerralla jopa ehkä muistaa miten pullaa paistetaan, oli nimittäin eka kerta ku tein pullaa yksin :D

    ReplyDelete