Friday, November 25, 2011

Hopeatoffee / Licorice toffee



HOPEATOFFEE / LICORICE TOFFEE


1 dl sokeria (sugar)
1 dl lakritsikastiketta (licorice sauce)
3/4 dl vaaleaa siirappia (light syrup)
3/4 dl vispikermaa (whipping cream)


1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoita hyvin.
2. Kuumenna seos. Keitä seosta ja hämmennä välillä, kunnes seoksen lämpötila on 120 astetta.




3. Kaada toffeemassa öljyttyyn uunivuokaan ja anna jäähtyä sen verran, että voit sitä käsitellä.




4. Muovaa öljytyin käsin massasta tankoja ja nosta tangot viileään kovettumaan.




5. Paloittele toffeetangot sopiviksi paloiksi ja kääri muovikelmuun tai sellofaaniin.




(Mix all the ingredients into a pot. Warm the mixture until it's 120 degrees Celsius. Pour the mixture into an oiled dish and let it cool until you can touch it. Oil your hands and make the toffee into sticks. Put the sticks in a cool place to harden. Cut the toffee into pieces and wrap it in a cling film.)

5 comments:

  1. Anonymous29/11/11

    Mistä tiedän, että seoksen lämpötila on 120 astetta? Ja muistuttaako tämä maultaan sitä kaupan hopeatoffeeta?

    ReplyDelete
  2. Tämä on just saman makuista kuin kaupan hopeatoffee. Kätevintä näitä tehdessä on hankkia lämpömittari kuten itse tein. Helpottaa hommaa huomattavasti. Hinnat vaihtelee 15-25 euron väliltä..
    Jos et kuitenkaan halua mittaria hankkia niin kokeile tiputtaa kylmään veteen muutama pisara toffeeseosta, jota olet keitellyt noin 30 minuuttia. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa.

    ReplyDelete
  3. Anonymous18/12/11

    Mitäs lakritsikastiketta kannattaa käyttää? Rainbow, Pirkka..?

    ReplyDelete
  4. Käytän Rainbown lakritsikastiketta ja hyvää tulee :)

    ReplyDelete
  5. Anonymous2/4/13

    Kiitos ohjeesta. Tuli hyvää. Seuraavalla kerralla laitan lakukastiketta hiukan enemmän. Saa ehkä maistua minusta enemmän lakulle. Minä tein niin että kaadoin ohueksi kerrokseksi uunipellillä olevalle leivinpaperille. Sitten leikkasin toffeen noin 1.5 cm pötköiksi. Oli kuin lapsuuden hopeatoffee patukat.

    ReplyDelete