Mansikkaleivokset
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 pussia mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita munasokerivaahto ja kuivat aineet.
4. Kaada pellille ja paista 225 asteessa n. 8 minuuttia.
Täyte:
250g mansikoita
2 dl kuohukermaa
100g tuorejuustoa
3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
5. Leikkaa mansikat paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
6. Sekoita tuorejuusto, sokerit, kermavaahto ja mansikat.
7. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohja.
8. Leivitä täyte väliin.
9. Nosta kakku kylmään.
Koristelu:
2-3 rkl mansikkahilloa
250g mansikoita
hyytelösokeria
vettä
10. Levitä kakun pinnalle mansikkahilloa ja koristele mansikka viipaleilla.
11. Valmista hyytelö paketin ohjeen mukaan.12. Levitä hyytelö mansikoiden päälle. Anna hyytyä kylmässä n. 15 min.
13. Leikkaa kakku leivoksiksi ja nosta leivosvuokien päälle.
No comments:
Post a Comment